Co mnie trochę drażni w moim nowym aucie...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

pewnie ze tak, ja taka mam, zakladalem w lipcu. Nie jest to identyczna jak tych fabrycznych, ale praktycznie taka sama. Fabryczna ma moim zdaniem drobiejsze szwy i odrobine delikatniejszą skóre. W przypadku tego ostatniego to mam lepsza, szew to tylko estetyka. Jakby co to moge u chlopakowz Sunny Ci taka kierownice zalatwic.

Komentarz

• Zoltar
      Rider
      • 2005
      • 722

Kiera za cienka... Fakt...

Wycieraczka kosztuje 500 zł (w opcji)

Generalnie siedzi się trochę jak na krześle... Nie czuję w Tourze takiego "opatulenia" jak w nowej O, czy Fabii Sportline... Choc tam, to zasługa zajebistych foteli k

Największy plus, to oczywiście silnik i generalnie bezawaryjnosc :diabelski_usmiech

W OII za daleko od ręki są awaryjne...

I podłokietnik, który zasłania ręczny :wink:
      www.soft-car.pl
      www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
      - Wyłączanie DPF
      - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

• rafalus
        L&K
        • 2005
        • 1140
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Brak tych lampek z tylu to hanba
        Z przodu durna jedna zarowka .
        Wyminilem lampke na taką od SuperB . Teraz tj mistrz, a z tylu... mam teaz latarke od Tuarega zamiast zapalniczki
        Zaluje ,ze nie dolozylem do zielonych szyb i do szyberdachu,podgrzewanych dysz oraz spryskiwaczy lamp. Ale Octavia Drive to dobry wybor .
        nowy cSIMC od Aliego
        seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
        Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Thundi
          L&K
          • 2005
          • 1157

Z przodu durna jedna zarowka .
          boże ja mam aż 3
          O ortografie dba FF.
          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• chester121
            L&K
            • 2005
            • 1053

mi w mojej octavi nic nie brakuje oprucz xenonkow(ktore juz w niemczech sie szukaja)
            chcialem tez skore ale jechalem L&K w lecie i ciesze sie bardzo ze jej nie ma bo tylek mi sie caly spocil i przykleil do fotela :twisted:

z rzeczy ktore mnie denerwuja to jest tylko JEDNA :!: chu..we spasowanie plasikow
            mam prawie 100kkm wiekszosc po wroclawskich drogach
            i autko chalasuje okropnie (ostatnio deska rozdzielcza pod szyba z prawej strony zaczyna halasowac :evil: )
            in wedlug mnie jest to najwiekszy minus octavi
            najwiekszy i jedyny :twisted: :!: :!: :!:

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Bo jest zimno, plastiki sa przemrozone to halasuja. Jak sie ociepli to im przejdzie :idea:
              Spritmonitor.de

Komentarz

• autorus
                Rider
                • 2004
                • 508

Ja mam pakiet na bezdroża, jestem z niego bardzo zadowolony. Niestety kosztował trochę. A brakuje mi wielofunkcyjnej kierownicy. jakoś nie pomyslałem no i nie mam a zakładać teraz nową to straszne koszty więc sobie daruję. No i skóra na kierownicy to podstawa.
                Autorus :szeroki_usmiech
                http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
                Budowa mojego domku MURATORZE

----------------------------------------------------
                Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm

Komentarz

• Thundi
                  L&K
                  • 2005
                  • 1157

Zamieszczone przez Maicroft
                  Bo jest zimno, plastiki sa przemrozone to halasuja. Jak sie ociepli to im przejdzie
                  nie to poprostu wroclawskie drogi. niedawno temu otwozona obwodnica srudmiejska juz na niektorych odcinkach nadaje sie do remontu (jak zreszta polowa wroclawskich ulic. ostatnio mieli otwozyc ulice Siekiewicza niestety jezdnia jest tak wykonana ze nie nadaje sie do jazdy (tak twierdzi jeden z ekspertow). niestety przejechanie 10km na wroclawskich drogach = 1000km przejechanych gdzie indziej
                  O ortografie dba FF.
                  Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• BioBogon
                    Elegance
                    • 2005
                    • 921

Zamieszczone przez Thundi
                    Zamieszczone przez Maicroft
                    Bo jest zimno, plastiki sa przemrozone to halasuja. Jak sie ociepli to im przejdzie
                    nie to poprostu wroclawskie drogi. niedawno temu otwozona obwodnica srudmiejska juz na niektorych odcinkach nadaje sie do remontu (jak zreszta polowa wroclawskich ulic. ostatnio mieli otwozyc ulice Siekiewicza niestety jezdnia jest tak wykonana ze nie nadaje sie do jazdy (tak twierdzi jeden z ekspertow). niestety przejechanie 10km na wroclawskich drogach = 1000km przejechanych gdzie indziej
                    Będzie OT, ale mnie to ostatnio wkuźwia. Najgorsze jest to, że autorem naszych boskich nowych wrocławkich dróg jest firma Ziajka. Większość nowych dróg sypie się od razu i jest kiepska, ale kuźwa ciągle robi je Ziajka, bo robi to najtaniej. Teraz znowu wygrał przetarg na kładzenie nawierzchni na Klecińskiej. Szczęśliwie sam wiadukt będzie robił kto inny, bo Ziajka nie ma uprawnień. :cry:

Wracając do tematu to mi brakuje w moim aucie porządnych foteli. Generalnie kupiłem biedną wersję Drive i nie oczekiwałem wypasu, ale marzą mi się fotele recaro z r32 k
                    Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• szkoda
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 22543

panowie, nie tylko wroclaw i nie tylko Ziajka, tak jest #@$wa wszedzie!

zeby nie calkiem OT to mnie ostatnio wkurza (oczywiscie pewnie przez ten mroz) skrzypienie tego tunelu\cokolu z ktorego wystaje dzwignia zmiany biegow, na tym zimnie halasuje niemilosiernie!!!
                      saport techniczny baj DGW
                      była BKD+DSG '05 120kkm
                      była BXE '08 190kkm
                      no i nie ma :-)

Komentarz

• Thundi
                        L&K
                        • 2005
                        • 1157

panowie, nie tylko wroclaw i nie tylko Ziajka, tak jest #@$wa wszedzie!
                        oj nie w okolicach Zielonej Góry tak nie jest tam są ładne drogi

sory za OT
                        O ortografie dba FF.
                        Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• KLOCek
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 411

codziennie jade klecińską co najmniej dwa razy (średnio wychodzi z 4 razy) i szlak mnie jasny trafia. Co więcej: jadę ok 8 rano na Akademię i co widzę ? korek na początku wiaduktu, gdyż panowie od Ziajki postanowili zabrać się za łatanie z samego rana. Wyautowali pas w jedną stronę na wysokośći 15m od połączenia dwupasmówki z jednopasmówką. Co za wściekłość mnie ogarneła. Oczywiście sprytny klocek na światłach koło orlenu w prawo, bocznymi wzdłuż klecińsiej za ekranami i po chodniku . Pomyślałem: Oki, niech już będzie, przynajmniej jak będę wracał, to dziur nie będzie. I co ? wracam ok 15. Panów już oczywiście nie ma, ale dziury są! Niewiadomo zatem co robili.... :evil: :evil: :evil: :evil:

Komentarz

• chester121
                            L&K
                            • 2005
                            • 1053

pili a co mogli w taki mroz robic????
                            ponizej -5stC nie powino sie latac asfaltu bo nie ma odpowiednich wlasciwosci klejacych lepik itp...

Komentarz

• KLOCek
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 411

nie będę pisał, że to są BEZMÓZGOWCE chociaż tak uważam. :lol:

Komentarz

• Qulek
                                RS
                                • 2005
                                • 1630
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM
                                • CHPA 1.4 TSI 140 KM

No u mnie fajny przykład .. dopiero co remontowali wiadukt na trasie na kraków .. oddany gdzies w listopadzie zeszlego roku.. a od grudnia go remontuja znow bo tamci wczesniejsi cos zje**** i sie wiadukt rozpadał... poprostu parodia...
                                BEST Czesci i artykuly motoryzacyjne

Było O1 jest O3

Komentarz

• KLOCek
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 411

i tak dalej będzie dopółki nie będą dawać porzędnych gwarancji na 10-15lat. Do tego jeszcze dobre ubezpieczenie firmy. W niektórych przypadkach nasz Wrocławski ZDIK wymaga takiego ubezpieczenia, że jak się coś stanie to w ciąg 3 dni otrzymają kasę od ubezpieczyciela na remont, a potem będzie się toczyć cała procedura tzw Likwidacja Szkody.

Komentarz

Pracuję...